image/svg+xml
image/svg+xml

"İz Bırakan Öğretmenler" Temalı Öğretmenler Günü Kutlaması Gerçekleştirildi

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü tarafından hazırlanan "İz Bırakan Öğretmenler" temalı Öğretmenler Günü Kutlama Programı, 23 Kasım Perşembe günü Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Orhan UZUN, Eğitim Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Çetin SEMERCİ, Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yaşar DEMİR, öğretim üyeleri ve öğrencilerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. 

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayla ÇETİN DİNDAR tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından, Dekanımız Prof. Dr. Çetin SEMERCİ, Eğitim 4.0 ve öğretmenlerin bu süreçteki yerine değindi. Öğretmen adaylarımızdan yeni nesil öğrenme ortamlarına adapte olma konusundaki beklentilerini dile getiren Prof. Dr. Çetin SEMERCİ, öğretmen adaylarımızın öğretmenler gününü kutlayarak başarılar diledi. 

Ardından Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Orhan UZUN, öğretmenlik mesleği ve hayatımızdaki iz bırakan öğretmenler hakkında önemli  noktalara değinerek, insanların hayatlarında geriye kalan en önemli değerin başkalarının iyiliği adına verilen emekler olduğunu vurguladı. "Yaşadığı yere değer katmayan insan insan değildir." sözüne değinen Prof. Dr. Orhan UZUN, öğretmenlik mesleğini severek yapmaları konusunda öğretmen adaylarına çok değerli nasihatlerde bulundu. Keyifli dakikaların yaşandığı konuşmanın sonunda tüm öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın öğretmenler gününü kutlayarak öğrencilerimize mesleklerinde başarılar diledi. 

Programa Davetli Konuşmacı olarak katılan Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yaşar Demir ise, öğretmenlik mesleğinin güncel durumuna ve atamalar konusundaki son gelişmelere yer vererek, öğretmen adaylarının merakla bekledikleri atama süreci ile ilgili önemli noktalara değindi. Öğretmen adaylarımıza bu süreci daha sağlıklı geçirmeleri için bir takım önerilerde bulunan Yaşar Demir, öğretmen adaylarına mülakat sürecinde özenli davranmalarını ve iyi bir ön izlenim sergilemelerini önerdi. 

Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencilerimiz tarafından hazırlanan "İz Bırakan Öğretmenler" temalı video gösterimi ve öğrencilerimiz İbrahim Güç ile Aslıhan Pişici'nin şiir dinletisinin de yer aldığı programın sonunda ise Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevan NART ve piyanist Dr. Bahadır ÇOKAMAY tarafından "Hollywood'dan Yeşilçam'a Filmlerde Yaşayan Şarkılar" temalı mini konsere yer verildi. Birbirinden güzel şarkıların yer aldığı konserde katılımcılar keyifli dakikalar geçirdiler. 

Bu keyifli programın hazırlanmasında emeği geçen bölümümüz öğrencilerine, öğretim elemanlarına ve tüm katılımcılara teşekkür ediyor, tüm öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın bu değerli gününü tekrar kutluyoruz.

  • Stresle Başa Çıkma ve Motivasyon Semineri Gerçekleştirildi

  • BARÜ Kütüphanesi Tüm Yönleriyle Tanıtıldı

  • Bölümümüz öğrencisi Mervenur Yılmaz ve Sakarya Üniversitesi öğrencisi Havvanur Tunç, Sosyalfest'te 'Sessizliğe Sesli Eller Projesi' ile ilk üçte

  • Arş. Gör. Zekiye Merve ÖCAL Göreve Başlamıştır

  • Arş. Gör. Yusuf Akın Göreve Başlamıştır

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Kütüphane Oryantasyon Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Öğretmen Adayları Tarafından Ar-Ge Proje Pazarı Kapsamında Fen Etkinlikleri Yapılmıştır

  • Öğretmenlik Uygulaması 1 Dersi Kapsamında Tanışma Toplantısı Yapıldı

  • Öğretmenlik Uygulaması 1 Dersi Tanışma Toplantısı Yapıldı

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğrencilerimiz Kariyer Merkezi Oryantasyon Eğitimine Katılmıştır