“Origaminin Matematik Eğitiminde Kullanımı” semineri gerçekleştirildi.

Matematik ve Eğitimi Seminerleri dizisinin ikincisi 27 Nisan 14.00’da online olarak “Origaminin Matematik Eğitiminde Kullanımı” teması ile gerçekleştirildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim elemanı Doç. Dr. Burçak BOZ YAMAN, matematik eğitiminde kağıt katlama süreçlerinin nasıl kullanılacağına ilişkin uygulamalı sunum yaptı.

Seminere Matematik Eğitimi ABD öğretim elemanları ve Eğitim Fakültesi öğretmen adayları ve Çukurova Üniversitesi öğretim elemanı Doç. Dr. Gülfem SARPKAYA AKTAŞ katıldı. Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı, Anabilim dalımız öğretim elemanı Doç. Dr. Burçin GÖKKURT ÖZDEMİR moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlik tanışma ve açılış konuşmaları ile başladı.

Sunumuna kağıdın origamiye doğru yolculuğu ile başlayan Doç. Dr. BOZ YAMAN, origamiye ilişkin teoremlere dikkat çekti. Origami üzerine çalışan matematikçiler tanıtılarak matematik eğitimine entegre etme süreçlerini ifade etti. Kağıt katlama uygulamaları ile geometrik şekiller, bir açıyı üçe bölme gibi etkileşimli etkinlikler ile sunumunu tamamladı. Soru-cevap bölümü ile seminer sonlandırıldı.

Bize zaman ayıran Sayın Doç. Dr. Burçak BOZ YAMAN Hocamıza teşekkür eder, sonraki seminerlerimize matematik ve eğitime ilgi duyan herkesin katılımını dileriz.

• Fen Bilgisi Öğretmen Adayları ile 10.Geleneksel Öğretmenim Şenliği Kapsamında "Deneylerle Öğreniyorum" ve "Miniklerle Survivor" Etkinliği Gerçekleştirilmiştir

• Fen Bilgisi Öğretmenliği 2. Sınıf Öğrencileri Tarafından, "Sessiz Dostlarımıza Ses Ol!" Projesi Kapsamında, "Afişlerle Öğrenelim" Konulu Etkinlik Gerçekleştirilmiştir

• Fen Bilgisi Öğretmenliği 2.Sınıf Öğrencileri Tarafından, "Fen Dersleri Artık Daha Eğlenceli" Projesi Kapsamında, "Sihirli Deneyler" Konulu Etkinlik Gerçekleştirilmiştir

• Fen Bilgisi Öğretmenliği 2.Sınıf Öğrencileri Tarafından "Doğal Afetten Korkma, İhmalden Kork!" Etkinliği Gerçekleştirilmiştir