image/svg+xml
image/svg+xml

1.Ulusal Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları Kongresi (EYZ 2021) Katılımı

Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemal TOSUN ve yüksek lisans öğrencilerimiz Esra UĞUZ ve G. Gizem ÖZTÜRK 28-30 Haziran 2021 tarihlerinde Harran Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 1.Ulusal Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları Kongresi’ne  katılmıştır. Kongrede üniversitemizin ihtisaslaşma alanı kapsamında dekanlığımız tarafından belirlenen anahtar kelimeler ile ilgili olarak;

“Kritik teknoloji alanlarının eğitim araştırmalarında uygulamalarına yönelik makalelerin bibliyometrik analizi” ve Fen bilimleri öğretmenlerine ait mesleğe hazırlık, mesleki deneyim, mesleki gelişim ve iş memnuniyeti değişkenlerinin 8. sınıf öğrencilerinin TIMSS 2019 fen başarı puanları üzerindeki yordayıcı etkilerinin eğitsel veri madenciliği analizi ile tahmin edilmesi” başlıklı sözlü bildiler sunulmuştur.

Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemal TOSUN ve yüksek lisans öğrencisi G. Gizem ÖZTÜRK tarafından sunulan sözlü bildiride; YÖK Gelecek Projesi kapsamında belirlenen Kritik Teknoloji Alanlarının (yapay zekâ, veri madenciliği, veri analitikleri, öğrenme analitikleri, derin öğrenme, büyük veri, bulut bilişim, siber güvenlik, robotik eğitim, sanal gerçeklik ve yapay sinir ağları anahtar kelimeleri kullanılarak) eğitim araştırmalarındaki uygulamaları ile ilgili Web of Science (WoS) veri tabanında taranan 3.931 makalenin bibliyometrik analizi yapılmıştır.

Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemal TOSUN ve yüksek lisans öğrencisi Esra UĞUZ tarafından sunulan sözlü bildiride ise Türkiye dâhil sınava katılmış 39 ülkenin fen bilimleri öğretmenlerine ait anket sonuçları ve sınava katılan ülkelerin sekizinci sınıf fen başarı puanlarının ortalamaları kullanılarak, fen bilimleri öğretmenlerine ait bazı özelliklerin (mesleğe hazırlık, mesleki deneyim, mesleki gelişim ve iş memnuniyeti) 8. sınıfta öğrenim gören öğrencilerin TIMSS 2019 fen başarı puanları üzerindeki yordayıcı etkileri eğitsel veri madenciliği yöntemleri kullanılarak tahmin edilmeye çalışılmıştır.

  • Bölümümüz öğrencisi Mervenur Yılmaz ve Sakarya Üniversitesi öğrencisi Havvanur Tunç, Sosyalfest'te 'Sessizliğe Sesli Eller Projesi' ile ilk üçte

  • Arş. Gör. Zekiye Merve ÖCAL Göreve Başlamıştır

  • Arş. Gör. Yusuf Akın Göreve Başlamıştır

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Kütüphane Oryantasyon Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Öğretmen Adayları Tarafından Ar-Ge Proje Pazarı Kapsamında Fen Etkinlikleri Yapılmıştır

  • Öğretmenlik Uygulaması 1 Dersi Kapsamında Tanışma Toplantısı Yapıldı

  • Öğretmenlik Uygulaması 1 Dersi Tanışma Toplantısı Yapıldı

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğrencilerimiz Kariyer Merkezi Oryantasyon Eğitimine Katılmıştır

  • Akreditasyon Ara Değerlendirme ve Doktora Programı Açma Konularında Toplantı Yapılmıştır

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Akademik Danışmanlık Toplantısı Gerçekleştirildi