14 Mart Dünya Matematik Günü Kutlama Etkinliği

14 Mart Dünya Matematik Günü kapsamında “Matematik birleştirir.” temalı Dünya Matematik Günü etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik, Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretmen adaylarının ve Gazi Ortaokulu öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Neslihan USTA ile Matematik öğretmeni Yasin KESMEN koordinatörlüğünde Bartın Üniversitesi Kütüphanesi Konferans Salonu’nda organize edildi.

Dekanımız Prof. Dr. Fatma ÜNAL, Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan ACAR, Gazi Ortaokulu Müdürü Ender YILDIRIM, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizin katıldığı etkinlikte Gazi Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri konuğumuz oldu.

Açılış konuşmaları ile başlayan etkinlik, Pi sayısının basamaklarının oluşturulması, rubik küp gösterisi, “Matematik nedir?” röportajı, adımlarla Pi sayısını hesaplama yarışması, şiir yarışması, logo Tasarımı yarışması, resfebe tasarımı ve müzik dinletisi ile devam etti.

Etkinliğin ardından “Matematiğin birleştiriciliği” temalı sergi açılışı ile Dünya Matematik Günü kutlamaları son buldu.
  • Fen Dersleri Artık Daha Eğlenceli Projesi Kapsamında "Panoları Fenliyoruz" Etkinliği Gerçekleştirildi

• Stresle Başa Çıkma ve Motivasyon Semineri Gerçekleştirildi