image/svg+xml
image/svg+xml

"Bir Haftalık Matematik Yolculuğu" 7. Gün Etkinliklerini Başarıyla Tamamlayarak Sona Ermiştir.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı öğretmen adaylarının Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında düzenledikleri ve 8-14 Mart 2021 arasında gerçekleşen "Bir Haftalık Matematik Yolculuğu" etkinliği sona ermiştir. 

14 Mart 2021 Pazar
 günü saat 13:00'te başlayan etkinliğin ilk oturumunda öğretmen adayı Ekrem Can AKMAN "Pick Teoremi ve Adalet Kupası" sunumuyla öncelikle öğrencilerin düzgün olmayan çokgenlerin alanlarının Pick Teoremi yardımıyla nasıl hesaplanabileceğine dair uygulamalar yapmış ardından da Adalet Kupası hakkında öğrencilere bilgi vererek öğrencilerle aç gözlü olmanın zararları hakkında konuşmuşlardır. 

14:00'teki ikinci oturumda öğretmen adayları Ahmethan DİNDAR ve Ekrem Can AKMAN "Eğlenip öğrenerek yarışıyoruz!", 15:00'teki son oturumda ise öğretmen adayları Duygu ÇOBAN ve Esranur KARA "Zeka Oyunlarını Ne Kadar Tanıyorum?" Kahoot yarışmaları ile öğrencilerle bir araya gelerek öğrencilerin eğlenerek, biraz rekabet içinde ve yeni bilgiler öğrenerek Dünya Matematik Günü'nü kutlamalarını sağlamışlardır. Yarışmalarda ilk üçe giren öğrencilere matematik öğretmeni Yasin KESMEN tarafından hazırlanan madalyalar ve çeşitli hediyeler yine kendisi tarafından verilecektir. 

Etkinlikler tamamlandığında öğrencilerin bir hafta boyunca yapılan oturumlar hakkında fikirleri alınmış ve ardından öğretmen adayı İsmail Hilmi GÖRGÜLÜ'nün kapanış konuşmasıyla yolculuk sona ermiştir.

Bu bir haftalık yolculuğun mimarı olan Gazi Ortaokulu Matematik Öğretmeni Yasin KESMEN'e, süreç boyunca disiplinli bir şekilde çalışan ve bu zor görevi daha ikinci sınıfta olmalarına rağmen büyük bir başarıyla yerine getiren öğretmen adaylarımıza, süreç boyunca bizleri destekleyen ve yanımızda olan Doç. Dr. Burçin GÖKKURT ÖZDEMİR'e, bu yolculukta bizlere eşlik eden Gazi Ortaokulu ve Bartın ilindeki ve dışındaki tüm öğrencilere, velilere, öğretmenlere ve öğretmen adaylarına çok teşekkür ederiz. 
  • BARÜ Kütüphanesi Tüm Yönleriyle Tanıtıldı

  • Bölümümüz öğrencisi Mervenur Yılmaz ve Sakarya Üniversitesi öğrencisi Havvanur Tunç, Sosyalfest'te 'Sessizliğe Sesli Eller Projesi' ile ilk üçte

  • Arş. Gör. Zekiye Merve ÖCAL Göreve Başlamıştır

  • Arş. Gör. Yusuf Akın Göreve Başlamıştır

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Kütüphane Oryantasyon Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Öğretmen Adayları Tarafından Ar-Ge Proje Pazarı Kapsamında Fen Etkinlikleri Yapılmıştır

  • Öğretmenlik Uygulaması 1 Dersi Kapsamında Tanışma Toplantısı Yapıldı

  • Öğretmenlik Uygulaması 1 Dersi Tanışma Toplantısı Yapıldı

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğrencilerimiz Kariyer Merkezi Oryantasyon Eğitimine Katılmıştır

  • Akreditasyon Ara Değerlendirme ve Doktora Programı Açma Konularında Toplantı Yapılmıştır