image/svg+xml
image/svg+xml

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesinden Fen Bilgisi Öğretmen Adaylarımıza Çalıştay

Nitelikli uluslararası çalışmaları ve uygulama örnekleri bulunan Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ebru Kaya, Fen Bilgisi öğretmen adaylarımıza yönelik düzenlenen "Bilimin Doğasını Bütüncül Bir Yaklaşımla Nasıl Öğretebiliriz" isimli çalıştay kapsamında fakültemizi ziyaret etti. 

 

Doç. Dr. Ayla ÇETİN DİNDAR' ın yürütmekte olduğu Bilimin Doğası ve Bilim Tarihi dersi kapsamında 19.03.2018 Pazartesi günü 09:30-12:30 saatleri arasında Fen Bilgisi öğretmen adaylarımıza yönelik bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayı düzenlemek üzere fakültemize misafir olan Doç. Dr. Ebru Kaya, öğrencilerimize Bilimin Doğası, Bilimsel Bilgi, Bilimsel Pratikler ve bunların öğretimi konusunda bir sunum yaptı. Sunumunda bugüne kadar yapmış oldukları proje uygulamalarına, yurt dışında yapılan fen eğitimi uygulamalarına ve bir fen bilgisi öğretmen adayı olarak öğrencilerimizin neler yapabileceklerine ilişkin bilgilere yer veren Dr. Kaya, öğretmen adaylarımızın çalıştaya olan ilgi ve katkılarından memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Sunumun ardından yapılan çalıştayda, öğrencilerimiz Dr. Kaya ile birlikte bilimsel bilginin nasıl öğretilebileceğine dair öğrendiklerini ortaya koyan etkinlikler tasarladılar. Keyifli bir öğrenme etkinliğinin ardından öğrencilerimiz, hazırlamış oldukları ev yapımı ikramları ile Dr. Kaya' ya teşekkürlerini sundular. Çalıştay ve sonrasında gerçekleşen zengin paylaşımlarla öğrencilerimiz keyifli vakit geçirdiler.

Saat 13:30 da ise Dr. Kaya fakültemiz öğretim elemanlarına yönelik "Bilimin Doğasına İlişkin Yeni Bir Bakış Açısı: Aile Benzerliği Yaklaşımının Öğretmen Eğitiminde Uygulanması" başlıklı bir seminer gerçekleştirdi. Seminere Sayın Dekanımız Prof. Dr. Çetin Semerci ve fakültemiz öğretim elemanları katıldılar. Dr. Kaya, yürütmekte oldukları projeler ve diğer çalışmalar hakkında öğretim elemanlarımıza bilgiler vererek, daha zengin uygulamalar için yapılabilecekler konusunda bilgi alış verişinde bulundu. 

Doç. Dr. Ebru Kaya' ya fakültemiz ve öğrencilerimize sağladığı katkılarından ötürü teşekkür ederiz.



Doç. Dr. Ebru Kaya Kimdir?

Dr. Kaya, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümünde öğretim üyesidir. Boğaziçi Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri tarafından desteklenmekte olan “Fen Bilgisi Öğretmen Eğitiminde Bilimin Doğası: Karşılaştırmalı Araştırma ve Geliştirme Projesi” (Proje No: 10621, 2016-2018) ve “University Students’ Understanding of Reconceptualized Family Resemblance Approach to Nature of Science: A Case Study” (Proje No: 12860, 2017-2018) projelerin yürütücülüğünü yapmaktadır. Bilimsel dergilerde basılan ve konferanslarda sunulan yaklaşık 80 kadar yayında yazarlık yapan Dr. Kaya’nın araştırma alanları arasında fen eğitiminde argümantasyon, bilimin doğası, kimya felsefesi ve kavramsal değişim konuları bulunuyor. Dr. Kaya, 2009 yılında İngiltere’deki Bristol Üniversitesi’nde fen eğitiminde argümantasyon konusunda araştırmalar yaptı. “Fen eğitimi alanında argümantasyon, bilimin doğası, kimya felsefesi ve kavramsal değişim konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle 2017 yılı TÜBİTAK Teşvik Ödülü’ne layık görüldü. Dr. Kaya, Türkiye, Ruanda, Lübnan ve Tayvan gibi ülkelerde fen öğretmenlerinin profesyonel gelişimlerine yönelik çalıştaylar gerçekleştirdi; Tayvan’daki Ulusal Tayvan Normal Üniversitesi’nde 2016 ve 2017’de kısa süreli konuk araştırmacı olarak çalışmalar yaptı. Gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde çalışmalarını devam ettirmektedir.

  • BARÜ Kütüphanesi Tüm Yönleriyle Tanıtıldı

  • Bölümümüz öğrencisi Mervenur Yılmaz ve Sakarya Üniversitesi öğrencisi Havvanur Tunç, Sosyalfest'te 'Sessizliğe Sesli Eller Projesi' ile ilk üçte

  • Arş. Gör. Zekiye Merve ÖCAL Göreve Başlamıştır

  • Arş. Gör. Yusuf Akın Göreve Başlamıştır

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Kütüphane Oryantasyon Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Öğretmen Adayları Tarafından Ar-Ge Proje Pazarı Kapsamında Fen Etkinlikleri Yapılmıştır

  • Öğretmenlik Uygulaması 1 Dersi Kapsamında Tanışma Toplantısı Yapıldı

  • Öğretmenlik Uygulaması 1 Dersi Tanışma Toplantısı Yapıldı

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğrencilerimiz Kariyer Merkezi Oryantasyon Eğitimine Katılmıştır

  • Akreditasyon Ara Değerlendirme ve Doktora Programı Açma Konularında Toplantı Yapılmıştır