“Etkinlik Temelli Matematik Öğretimi” Semineri Matematik Öğretmeni Adayları Tarafından Büyük Beğeni Topladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü, Matematik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Esen Ersoy, Matematik Öğretiminde Okul Dışı Öğrenme Ortamları Dersi kapsamında seminer verdi. Sayın Ersoy, çevrimiçi gerçekleşen seminerde, okul dışı öğrenme ortamlarına ilişkin matematik öğretmeni adaylarıyla birlikte uygulamalar yaptı. Etkinlikler kapsamında öğretmen adayları bulundukları ortamda zihinlerinden farklı geometrik şekiller çizdiler. Sonrasında zihinden çizdikleri bu geometrik şekillerin özelliklerini anlattılar. Seminerin devamında “Nesi Var?” oyununu oynadılar.  Bu oyun etkinliğinde, bir öğretmen adayı çevrimiçi seminerden kısa süre ile dışarı çıkarak, seminerde kalan arkadaşlarının birlikte belirlediği matematiksel kavramı “Nesi Var?” sorularıyla bilmeye çalışmıştır. Cevap hakkı üç olan öğretmen adayı, arkadaşlarına sorduğu sorular kapsamında arkadaşlarının belirlediği “Deltoid” kavramını bilmiştir. Bu oyunun ardından öğretmen adayları bulundukları ortamda, evlerinde bulundukları “çay tabağı” ile matematik öğretiminde yapılabilecek etkinlik hakkında görüşlerini paylaşmışlardır. Seminerin sonunda, Sayın Ersoy, öğretmen adaylarına verdiği “Hop Hop, Burçin, Hep Matematik Hep Matematik Çarpma Çıkarma Esen Etkinlik” anahtar kelimeleriyle, adayların şiir yazmalarını istemiştir. Böylece Sayın Ersoy, adayların yaparak yaşayarak öğrenmelerine, kişisel ve sosyal gelişimlerine ve yaratıcı düşünme becerilerinin gelişimine katkı sağlamayı amaçlamıştır. Sayın Ersoy’a, öğretmen adaylarımıza verdiği seminerden dolayı teşekkür ederiz. Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma ÜNAL da Sayın Esen Ersoy’a teşekkürlerini iletti.