Fen Bilgisi Eğitimi 1. Sınıf Oryantasyon Toplantısı

2023-2024 Akademik Yılı'nın başlamasıyla fen bilgisi öğretmenliği 1. sınıf öğrencilerimize oryantasyon eğitimi verilmiştir. Eğitime, Bölüm ve Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Ayla ÇETİN DİNDAR hocamızın yanı sıra hocalarımız Prof. Dr. Umut SARAÇ, Doç. Dr. Ahmet Volkan YÜZÜAK ve Dr. Öğr. Üyesi Bekir GÜLER katkı sunmuşlardır. Oryantasyon eğitimi 1. sınıf danışman hocamız Dr. Öğr. Üyesi Burak KİRAS'ın sunumuyla başlamıştır. Sunum kapsamında Bartın ilimiz, üniversitemiz ve fakültemiz, bölüm ve ana bilim dalımız hakkında bilgi verilerek hocalarımız tanıtılmıştır. Eğitimin sonraki aşamasında üniversitemiz web sayfası ara yüzü üzerinden UBYS, akademik takvim, eğitim-öğretim süreci, ders kayıt işlemleri, öğrenci danışmanlıkları, kütüphaneler, yemekhane, sosyal olanaklar, öğrenci kulüpleri, öğrenci değişim programları, uzaktan eğitim dersleri ve benzer konularda bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca sıfır atık ve enerji verimliliği konusunda bilgi verilmiş, üniversitemizin bu konudaki başarısından bahsedilmiş ve öğrencilerimizin bu amaç için neler yapabilecekleri konusunda tavsiyelerde bulunulmuştur. Eğitimimiz hocalarımızın ve öğrencilerimizin yeni döneme yönelik iyi dilekleriyle sona ermiştir.