Fen Bilgisi Öğretmenliği "2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" Sergisi Düzenledi.

2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı ve Eğitim Fakültesi 5. Öğretmenim Şenliği etkinlikleri kapsamında Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı tarafından Prof. Dr. Fuat Sezgin’in Orta Çağ dönemindeki araştırmalarını yansıtan Türk-İslam Dünyası “Altın Çağ” temalı materyal sergisi gerçekleştirildi. Sergide Prof. Dr. Fuat Sezgin’in araştırmalarına konu olan Türk-İslam bilim dünyasının önemli isimlerini tanıtan posterlerin yanı sıra, dönemin bilim insanlarının tasarladıkları ve kullandıkları kadran, saat, astronomik aletler ve su taşıma düzenekleri gibi birçok eserin maketleri sergilendi. Doç. Dr. Ayla Çetin Dindar danışmanlığında 20’den fazla eser Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri tarafından ahşap atölyesinin de desteğiyle hazırlandı. Bu eserler öğrenciler tarafından ziyaretçilere örnek uygulamalar ile birlikte sunuldu. 10.00 ve 16.00 saatleri arasında açık kalan sergi okullardan da gelen ziyaretçileri ağırladı. Üniversitemiz personeli ve öğrencilerine ek olarak 4 okuldan gelen toplam 12 öğretmen ve 280 öğrencinin ziyaret ettiği sergi tüm katılımcıların beğenisini topladı.