image/svg+xml
image/svg+xml

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Öğrencileri TEKNOFEST Eğitim Alanında Türkiye 2.si oldu.

BARÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Öğrencileri TEKNOFEST Eğitim Alanında Türkiye 2.si oldu. 

BARÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği öğrencileri oluşturdukları takımlar ile hazırladıkları 3 proje ile TÜBİTAK tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında yapılan ön değerlendirme sonucunda final yarışmasına katılmaya hak kazandı.
TEKNOFEST KARADENİZ kapsamında 22-24 Temmuz tarihlerinde Giresun’da düzenlenen yarışmaya öğrencilerimiz aşağıdaki projeleri ile katılmışlardır:

Proje Ekibi

Proje Danışmanı

Proje Adı

Mert DAĞ

Doç. Dr. Burçin GÖKKURT ÖZDEMİR

İNFOGRAFİK UYGULAMASINDA MATEMATİKÇİLERİN HAYATLARINA İLİŞKİN TASARLANAN POSTERLERLE İLGİLİ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN GÖRÜŞLERİNİN İNCELENMESİ

Rabia BASIR
Aleyna BALBAY
Kübra ÇAĞLAR

Doç. Dr. Burçin GÖKKURT ÖZDEMİR

SCRATCH PROGRAMI KULLANILARAK CEBİR ÖĞRENME ALANINA İLİŞKİN ÖĞRETİM MATERYALİNİN TASARLANMASI VE ÖĞRETMEN GÖRÜŞLERİNİN ALINMASI

Yaren ALAKUŞ
Emir AKSU

Dr. Fatih TAŞ

MATEMATİK VE EĞİTİMİ DEĞERLERİNİ AKTARAN DİJİTAL OYUN: MATHMANNER

 
Final değerlendirmeleri sonucu Eğitim alanında 2. olan İlköğretim Matematik Öğretmenliği öğrencileri: Rabia Basır, Aleyna Balbay ve Kübra Çağlar Samsun ilinde düzenlenecek TEKNOFEST 2022’de projelerini sergileyecek ve burada düzenlenecek törenle ödüllerini alacaklardır.

Cebir Öğrenme Alanına İlişkin Dijital Materyal Tasarladılar.

Giresun'da TEKNOFEST KARADENİZ kapsamında 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında İlköğretim Matematik Öğretmenliği öğrencileri Scratch programlama aracı ile eğitsel oyunlar tasarlamışlardır. Scratch ile tasarlanan oyunlar ile öğretimin, öğrencilerin cebirsel ifadeler konusunda matematik başarılarında olumlu etkisi olduğunu koyan proje, cebir öğrenme alanında farklı bir öğretim yönteminin kullanılabileceğine işaret etmektedir. Matematik öğretmenlerinin bu programı derslerinde kullanmalarının öğrencilerin matematiği öğrenmesine ve sevmesine katkı sağlayacaktır. 

Proje yarışmalarına katılan İlköğretim Matematik öğretmenliği öğrencilerimizi ve Danışmanları Doç. Dr. Burçin GÖKKURT ÖZDEMİR, Dr. Fatih TAŞ’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

  • Fen Dersleri Artık Daha Eğlenceli Projesi Kapsamında "Panoları Fenliyoruz" Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Stresle Başa Çıkma ve Motivasyon Semineri Gerçekleştirildi

  • BARÜ Kütüphanesi Tüm Yönleriyle Tanıtıldı

  • Bölümümüz öğrencisi Mervenur Yılmaz ve Sakarya Üniversitesi öğrencisi Havvanur Tunç, Sosyalfest'te 'Sessizliğe Sesli Eller Projesi' ile ilk üçte

  • Arş. Gör. Zekiye Merve ÖCAL Göreve Başlamıştır

  • Arş. Gör. Yusuf Akın Göreve Başlamıştır

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Kütüphane Oryantasyon Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Öğretmen Adayları Tarafından Ar-Ge Proje Pazarı Kapsamında Fen Etkinlikleri Yapılmıştır

  • Öğretmenlik Uygulaması 1 Dersi Kapsamında Tanışma Toplantısı Yapıldı

  • Öğretmenlik Uygulaması 1 Dersi Tanışma Toplantısı Yapıldı