“Matematik ve Fen Eğitiminde Geometrik-Mekanik Oyunlar” Semineri Matematik Öğretmeni Adayları Tarafından Büyük Beğeni Topladı

Bartın Bilim ve Sanat Merkezi Fen ve Teknoloji Öğretmeni, Sayın Muhammed Ali SAVAŞ,  Matematik Öğretiminde Okul Dışı Öğrenme Ortamları Dersi kapsamında seminer verdi. Sayın Savaş, çevrimiçi gerçekleşen seminerde, okul dışı öğrenme ortamlarına ilişkin matematik öğretmeni adaylarıyla birlikte uygulamalar yaptı. Sayın Savaş, öncelikle öğretmen adaylarına Geometrik ve Mekanik Oyunlar hakkında sunum yaptı. Sonrasında tangram çeşitleri hakkında teorik bilgi verdi. Sayın Savaş, öğretmen adayları ile birlikte yapacağı etkinlik için öğretmen adaylarından öncesinde yanlarında “mukavva kâğıdı veya karton, sulu boya, cetvel, kurşun kalem ve makas” bulundurmalarını istedi. Sayın Savaş, bu materyaller ile tangramı kullanarak alan hesabı üzerine öğretmen adaylarıyla birlikte etkileşimli uygulamalar yaptı. İleride bu etkinliği derslerinde kullanacaklarını belirten öğretmen adayları, yaptıkları etkinlik için Sayın Savaş’a teşekkürlerini ilettiler. Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma ÜNAL da Sayın Muhammed Ali Savaş’a katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.