Öğretim elemanımız Dr. Fatih TAŞ "Disagreements in Mathematics" çalıştayına katılmıştır.

Öğretim elemanımız Arş. Gör. Dr. Fatih TAŞ, Vrije Universiteit Amsterdam ve Universität Hamburg işbirliği ile 19-20 Haziran tarihlerinde düzenlenen Disagreements in Mathematics çalıştayına katıldı.

Farklı ülkelerden matematik araştırmacılarının katıldığı çalıştayda matematik üzerine anlaşmazlıklar konu edildi. İki gün süren toplantıda, aşağıdaki konu başlıkları matematik alanının önemli isimleri yönetiminde tartışıldı.

• Paul Ernest (University of Exeter): Rejection, Disagreement, Controversy and Acceptance in Mathematical Practice: Episodes in the Social Construction of Infinity
  • Andrew Aberdein (Florida Institute of Technology): Deep Disagreement in Mathematics.
  • Eugénie Hunsicker (University of Loughborough): The ethics of inclusion in mathematics.
  • Graham Priest (University of Melbourne): Applied Mathematics.
  • Roy Wagner (ETH Zurich): Consensus.
  • Benedikt Löwe (Cambridge University) : Disagreement of peer reviewers in mathematics.