Öğretim elemanımız Dr. Fatih TAŞ’ın Novembertagung 2021 Katılımı

Bu yıl 32.si düzenlenen Novembertagung Matematik Tarihi ve Felsefesi buluşmaları Brigitte Stenhouse (Open University, UK), Richard Lawrence (Eberhard Karls Universität Tübingen), Tuya Sa (Loughborough University), Tobias Schütz (Universität Mainz) ve Rosie Lev-Halutz (Tel-Aviv University) tarafından 18-20 Kasım’da online olarak organize edildi.

Dünyanın farklı ülkelerinde, matematik tarihi ve felsefesi araştırmaları yapan 26 genç araştırmacının katıldığı buluşmada öğretim elemanımız Dr. Fatih TAŞ “Exploration of Preservice Mathematics Teachers' Disagreements in Mathematics” başlıklı çalışmasını sunmuştur.

32.Novembertagung buluşmasına katılan diğer bazı konuşmacılar:

• Amir Asghari(Liverpool John Moores University): “Omar Khayyam, The Mathematician who Stood up to Crisis”
  • Juliet Floyd (Boston University): “Wittgenstein and Turing”
  • Tilman Sauer (Universität Mainz): “History of Mathematics versus History of Physics”
  • Fen Dersleri Artık Daha Eğlenceli Projesi Kapsamında "Panoları Fenliyoruz" Etkinliği Gerçekleştirildi

• Stresle Başa Çıkma ve Motivasyon Semineri Gerçekleştirildi