image/svg+xml
image/svg+xml

“Origaminin Matematik Eğitiminde Kullanımı” semineri gerçekleştirildi.

Matematik ve Eğitimi Seminerleri dizisinin ikincisi 27 Nisan 14.00’da online olarak “Origaminin Matematik Eğitiminde Kullanımı” teması ile gerçekleştirildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim elemanı Doç. Dr. Burçak BOZ YAMAN, matematik eğitiminde kağıt katlama süreçlerinin nasıl kullanılacağına ilişkin uygulamalı sunum yaptı.

Seminere Matematik Eğitimi ABD öğretim elemanları ve Eğitim Fakültesi öğretmen adayları ve Çukurova Üniversitesi öğretim elemanı Doç. Dr. Gülfem SARPKAYA AKTAŞ katıldı. Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı, Anabilim dalımız öğretim elemanı Doç. Dr. Burçin GÖKKURT ÖZDEMİR moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlik tanışma ve açılış konuşmaları ile başladı.

Sunumuna kağıdın origamiye doğru yolculuğu ile başlayan Doç. Dr. BOZ YAMAN, origamiye ilişkin teoremlere dikkat çekti. Origami üzerine çalışan matematikçiler tanıtılarak matematik eğitimine entegre etme süreçlerini ifade etti. Kağıt katlama uygulamaları ile geometrik şekiller, bir açıyı üçe bölme gibi etkileşimli etkinlikler ile sunumunu tamamladı. Soru-cevap bölümü ile seminer sonlandırıldı.

Bize zaman ayıran Sayın Doç. Dr. Burçak BOZ YAMAN Hocamıza teşekkür eder, sonraki seminerlerimize matematik ve eğitime ilgi duyan herkesin katılımını dileriz.

  • BARÜ 11.Geleneksel Öğretmenim Şenliği'nde Deneylerle Öğreniyorum Etkinlikleri Gerçekleştirilmiştir

  • 11. Geleneksel Öğretmenim Şenliği’nde Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğrencileri “Matematik Düşündürür, Şenlik Güldürür, Bartın Üniversitesi Buluşturur!” Projesi İle Yerini Aldı

  • Öğretmenlik Uygulaması II Dersi Kapsamındaki Ders Gözlemleri Tamamlandı

  • Topolojik Düğümler Semineri Gerçekleştirildi

  • İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Sınıf Öğrencileri “Sevgi Evlerine Hem Arkadaş Hem Rehber Oluyoruz” Projesi Kapsamında Sevgi Evindeki Öğrencilerle Buluştular

  • Macaristan Apor Vilmos Catholic College, Bartın Üniversitesi'ne Ziyaret Gerçekleştirmiştir

  • Deniz Çöpleri ve Ekolojik Denge Eğitimi Gerçekleştirildi

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği 2.Sınıf Öğrencileri Tarafından "Göz Egzersizleri Yapıyorum" Konulu Etkinlik Gerçekleştirilmiştir

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği 2.Sınıf Öğrencileri Tarafından "Öğrendiklerimizi Ölçüyoruz" Konulu Etkinlik Gerçekleştirilmiştir

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği 2.Sınıf Öğrencileri Tarafından "Dişler Ülkesi Macerası" Konulu Etkinlik Gerçekleştirilmiştir